DSC_1605

Вашим діткам буде цікаво на Kyiv Mini Maker Faire 🙂 Книжковий Чулан / Chulan Bookstore – незалежна книжкова крамниця традіційно проведе майстер-клас читаки-винахідники 🙂

21.05, 12.00, зона майстер-классів – Читаки-винахідники. Книжковий Чулан разом із культурним проектом Букмоль, а також невгамовними винахідниками з відомої книжкової серії Тату і Пату приміряють на себе різні професії та творять дива власноруч!

22.05, 12.00, лаунж зона Київстар – Чи є на світі щось цікавіше, аніж гуляти улюбленим Києвом? Неспішно крокувати й дізнаватися дорогою про незліченні секрети прекрасного міста… Обираємо інженерно-проектувальний маршрут інтерактивної подорожі містом та вивчаємо технології будівництва мостів та цікавинки матеріалознавства за допомогою набору тематичних сімейних маршрутів «Крокуй! Київ» від книгарні Чулан.

З чого все почалося?

Все почалося з маленької кімнати у приміщенні дитячого клубу та двох коробок із книжками для продажу, що були закуплені за власні кошти двома майбутніми власницями книгарень «Чуланчик» та «Чулан». І ті книжки були такі класні, що з ними не хотілось розставатись і самим:) Тепер це книгарня Чулан, де  можна знайти якісну дитячу та дорослу літературу від найкращих видавництв, актуальний non-fiction, книжки з гуманітарних наук, мистецтва, фотографії та кіно, тощо. Це окрема дитяча книгарня Чуланчик, затишне місце для поцінувачів якісної дитячої із найкращими виданнями, які можна сьогодні знайти. Це серйозний ChulanBookstore в просторі Fedoriv Hub в Арені та книжкові полиці в різних закладах Києва із незмінним принципом добору найкращого до нашого книжкового асортименту.

Яка мета проекту, який Ви представите на фестивалі?

В цьому році ми в Чулані дійшли до моменту, коли втілили в життя наш власний проект. «Крокуй! Київ» – це набір листівок, ілюстрованих картами з маршрутами міських прогулянок для тих, хто любить творчо досліджувати світ довкола. 12 тематичних маршрутів допоможуть дітям і батькам дізнатися більше про Київ історичний і сучасний, мистецький і технічний, пішохідний і транспортний. Кожна листівка з одного боку містить план прогулянки у вигляді ілюстрованої мапи, з другого – стислі описи пунктів маршруту, захопливі факти, легенди, що надихнуть вас зацікавитися пам’ятками, звичайними і незвичайними будівлями, лавками чи ліхтарями, повз які ми проходимо щодня.

ustroeno

Що було/є найскладнішим у реалізації Вашого задуму?

Найскладнішим було зібрати команду однодумців – адже проект дуже залежний від кожного, хто вносив у загальную роботу частинку свого таланту та щирого захоплення нашою ідеєю.

Що найцікавіше у проекті та що Вам дозволяє підтримувати власну мотивацію під час роботи?

Найцікавіше – це  момент, коли ти отримуєш готовий продукт, який, ти розумієш, складений із великої кількості маленьких та великих деталей, які всі зібрались до купи, як пазл. І відгуки від знайомих і незнайомих людей, які вже крокують нашими маршрутами і користуються всіма цими ідеями і них, і вони задоволені, і раді, і вдячні, і ми від того щасливі:)

Які цікаві ідеї плануєте реалізовувати у майбутньому для розвитку вашого проекту?

Ідей багато – і інші міста, і  організація власне прогулянок нашими маршрутами із групами дітлахів, і супутні  сувенірні продукти, і все це – з великою любов’ю до рідного міста та країни, де живемо.

Учасники проекту: виконавчий директор Олена Козловець, менеджер проекту Оля Старостіна, втор маршрутів Наталя Даценко, художнік-ілюстратор Марія Гермашева, автор текстів Ліза Гречанюк та дизайнер Микола Бабичев

Підписуйтеся до книгарні “Чулан”, вашим діткам буде цікаво на Kyiv Mini Maker Faire 🙂

 DSC_1671 DSC_1624

nobullshit