9TLMLnt0kWI

У нас маленька історія про те, як проблема подарунку жіночому колективу і ідея нашого засновника переросла в реальний кейс та тепер існуючий проект.

З чого все почалося або як Ви прийшли у мейкерство – Ваш шлях до мейкерства?

Наша команда складається з амбітної четвірки з нестандартним світоглядом. Ми завжди хотіли бути причетними до якогось проекту або створювати його. Ми починали на стадії ідеї робити щось, цікаве саме для нас, і одночасно те, що зможе стати таким ж цікавим для інших. Ми завжди любили створювати корисні речі власними руками, надавати сенс простим деталям та втілювати в життя цікаві ідеї.
Любов до крафтових речей, зробленим самостійно, мрії та ідеї нашої команди створити разом щось інтерактивне і з цікавим сенсом надихнули нас на створення продукту, з яким ви зможете познайомитись на фестивалі, це Grassy.

Яка мета проекту, який Ви представите на фестивалі?

Grassy – це не лише інтерактивний подарунок і цікавий та стильний набір, це щось значно більше. В нього ми закладали сенс, якого часто не вистачає у житті кожного. Ми хочемо, щоб кожна людина “вирощувала особистість” у всіх її сенсах: це і вирощування рослинки, і розвиток особистих якостей та цілей. Ми кожної хвилини, кожного дня змінюємось, удосконалюємось і дізнаємось щось нове; невід’ємною частиною кожної особи є її розвиток. Але часто не вистачає елементарної мотивації і сил почати діяти в бажаному напрямку. Ми мріємо, щоб Grassy став помічником в цьому. Ви закладаєте в ім’я рослинки особисту ціль, бажання чи якість, яку бажаєте в собі змінити. Щоденна турбота про Grassy нагадує про те, що задумали і змушує робити кроки до вирощування надзвичайного. Саморозвиток та робота над собою – те, що на нашу думку, рухає сьогоднішнє покоління до великого.

kmqZuWmJHpI IMG_3941

Що було/є найскладнішим у реалізації Ваших робіт?

Це перший серйозний проект для нас усіх, тому на даному етапі його реалізації ми постійно вчимось на власних помилках і не зупиняємось на досягнутому. Коли від початку робиш все самостійно, то з кожним днем дізнаєшся щось нове, відкриваєш нові шляхи і можливості. Це безперервний потік навчання, удосконалення і генерування нових ідей.

Що найцікавіше у проекті та що Вам дозволяє підтримувати власну мотивацію під час роботи?

На даному етапі найцікавішим є реалізація і розвиток проекту. Ми дуже молоді і це наш перший досвід в серйозному проекті, тому нам цікаво як вести його далі, як удосконалити та як донести до кожного ідею продукту. Важливим моментом є можливість реалізовувати наші ідеї в ньому та за рахунок цього перевіряти кожен день себе та команду на міцність. Без сумніву, мотивує робота в крутій команді, генерація надзвичайного та захоплюючого для нас усіх. Також дуже мотивують фітбеки від людей та їх захоплення нашим проектом. Тоді ти розумієш, що ти робишь дійсно круту справу.

Які цікаві ідеї плануєте реалізовувати у майбутньому для розвитку вашого проекту.

Ми плануємо реалізовувати слова, які хочеться сказати/побажати, але можна виростити і тільки тоді людина дізнається, що ви хотіли їй передати. Також ми хотіли б зайнятись реалізацією проектів для повсякденого життя у місті, такі собі urban green fetches для міста.

Що вам потрібно, щоб розвивати свій проект? Чого не вистачає?

Нам потрібно більше часу, який зможемо приділяти лише проекту. Та мабуть, не вистачає маленького власного куточку – так званої креативної майстерні для реалізації цікавих ідей.