rjSz2ZzQLHg

LAMPA – відкрита лабораторія для якісного, безкоштовного та цікавого вивчення електроніки.

1. З чого все почалося або як Ви прийшли у мейкерство – Ваш шлях до мейкерства?

Ми з дитинства захоплювалися електронікою та збирали різні цікаві пристрої. Коли в Києві відкрився перший хакерспейс він нам шалено сподобався і дуже захотілося організувати щось подібне в КПІ, щоб у всіх бажаючих (але в першу чергу у наших студентів) були необхідні умови для вивчення електроніки та власноручного створення крутих девайсів. І головне, щоб це було безкоштовно. Адже багато талановитих студентів не мають коштів для відвідування комерційних фаблабів чи купівлі всього необхідного обладнання.

XrlIhqL1nhY

2. Яка мета проекту, який Ви представите на фестивалі?

На фестивалі ми представляємо нашу лабораторію і наші розробки. Хочемо поділитися досвідом, знайти однодумців та весело провести час. Хочемо показати, що вивчати електроніку та створювати круті пристрої – це зовсім не складно і дуже цікаво.

3. Що було/є найскладнішим у реалізації Ваших робіт?

Найскладніше в нашій роботі — робити значні речі при відсутності фінансування.

OW5SL1G9KVE

4. Що найцікавіше у проекті та що Вам дозволяє підтримувати власну мотивацію під час роботи?

Найцікавіше — в таких обмежених умовах запалювати вогонь в очах людей, показуючи, що вивчення електроніки може бути дійсно цікавим і при цьому безкоштовним.

MR3l3C8PVwg link

5. Які цікаві ідеї плануєте реалізовувати у майбутньому для розвитку вашого проекту?

З найближчих планів: 1) До кінця червня провести серію безкоштовних воркшопів по інтернету речей; 2) Організувати восени IoT хакатон разом з ITKPI та коворкінгом Білка; 3) Зібрати великий трансформатор Тесла, що може грати музику; 4) Створити набір для цікавого вивчення електроніки.

6. Що вам потрібно, щоб розвивати свій проект? Чого не вистачає?

Не вистачає в першу чергу часу, оскільки цей проект некомерційний і волонтерський, а крім нього у нас ще є навчання та робота. Для розвитку проекту нам потрібні однодумці, адже разом працювати веселіше і можна робити дійсно круті речі.

CIFjxBJ_l9A jee5XZMF0oI

Слідкуйте за проектом у Facebook, а також не забувайте купляти квитки на фестиваль мейкерства і винахідництва.