2

“Наукові пікніки” – це міжнародний соціальний проект направлений на популяризацію науки. На цьогорічному Maker Faire команда Наукових пікніків покаже набір експериментів, які спрямовані на краще та веселіше пізнання шкільної програми по різним предметам. А саме:

кісткова провідність, вивчення механічного балансу, створення моделі найпростішого електродвигуна, операція на медведику, набір різних хімічних дослідів та багато іншого. Команда  Kyiv Mini Maker Faire поспілкувалася із одним із засновників проекту Brain Run Євгенієм Стромило. Ось що з цього получилося.

1. З чого все почалося або як Ви прийшли у мейкерство – Ваш шлях до мейкерства?

Ще з дитинства я любив надоїдати своєму дідусеві щоб він мені показував як саме можна зробити цікаві речі з підручного матеріалу використовуючи свої руки. Все починалося з вирівнювання старих ржавих цвяхів та забивання їх в землю, далі були все складніші завдання, а ж до виготовлення різних інструментів в мініатюрі з дерева. Потім я пішов в школу в якій захоплювався різним аплікаціям та особливо різьбою по дереву. І от в 7 класі в моєму житті з’явилася надзвичайна наука – хімія. Після мого знайомства з нею я зрозумів що більше ніколи не розлучуся з нею. І все більше пізнаючи її я почав застосовувати свої знання та зацікавленість у виготовленні чогось прикладного для пояснення складного матеріалу простими речами. І рік тому я попав у чудову команду Наукових пікніків де є дуже багато однодумців та почав використовувати набуті знання та вміння в цілях навчання школярів точним наукам через веселі речі та отримувати від цього величезну дозу позитиву та натхнення. І також за допомогою команди однодумців на основі Наукових пікніків ми створили новий підпроект Brain Run координатором якого я зараз і являюсь.

4

2. Яка мета проекту, який Ви представите на фестивалі?

Показати що наука це просто, весело і прикольно. А науковці це звичайні люди які також цікавляться різними побутовими речами та виглядають так само як інші.

3. Що було/є найскладнішим у реалізації Ваших робіт?

Найскладнішим, мабуть є те що до нас спочатку люди відносяться досить скептично і тільки після побаченого починають відкриватися та запрошувати на різні заходи та пропонувати свою допомогу по різним запитанням кажучи що ми добре діло робимо.

3

4. Що найцікавіше у проекті та що Вам дозволяє підтримувати власну мотивацію під час роботи?

Найцікавішим, тай взагалі найкрутішим, є ті емоції які видають нам учасники наших заходів. Таку порцію позитиву можна отримати, мабуть тільки на американських гірках.

5. Які цікаві ідеї плануєте реалізовувати у майбутньому для розвитку вашого проекту?

На сьогодні реалізовується наш підпроект Brain Run який спрямований на популяризацію науки через проведення різних розважальних заходів таких як: наукові майстер класи, наукові шоу та наукові квести. Завдяки даному проекти ми плануємо отримувати необхідні кошти для проведення щорічного фестивалю Наукових пікніків по всій Україні.

5

6. Що вам потрібно, щоб розвивати свій проект? Чого не вистачає?

Найголовніше чого не вистачає – це стабільного партнера який би міг вирішити хоча б частково наше фінансування на проведення заходів.

Слідкуйте за проектом у Facebook, а також купляйте квитки на наймасштабніший фестиваль мейкерства та винахідництва.