IMG_9104

28 країн, 450 подій та мітапів по усій Європі, тисячі мейкерів, айтішників, техногіків та людей, які творять чудеса власноруч чи засновують виробництва – саме так мейкерська спільнота відзначає цього року щорічну міжнародну ініціативу European Maker Week за підтримки Європейської Комісії.

31 травня  о 19:00  в рамках European Makers Week у креативному просторі “Часопис” за підтримки оргкомітету фестивалю Kyiv Maker Fairе відбулася одна з таких зустрічей.

У форматі коротких  виступів представників мейкерської спільноти ми розглянули найрізноманітніші аспекти мейкерства, та те, як мейкерство змінює підприємництво, освіту, світ та нас.

Модерував зустріч Юрій Власюк, продюсер Kyiv Maker Faire.

IMG_9092

Теми, які ми обговорили:

Яким чином Intel підтримує мейкерів в усьому світі та які проекти шукає? Олександр Оленєв, менеджер освітніх та мейкерських програм  Intel в Україні та країнах СНД Intel.

Навіщо нам спільнота? Володимир Шиманський – співвласник і ключовий розробник українського стартапу Blynk, співзасновник HackerSpace у GlobalLogicKyiv Hi-Tech Cluster.

Куди рухається робототехніка? Андрій Волошин – технічний директор Mobiliuz, веде авторські курси розробки пристроїв на мікроконтролерах.

Чому всі знову хочуть майструвати? Маріанна Мінаєва, директор творчої майстерні “Сверлик”Юлія Гридковець, керівник творчої майстерні “Сверлик” – (Київ);

Відкриття першої в Україні Maker Library в IZONE за підтримки British Council. Кіра Камаралі, проект-менеджер IZONEcreative community;

IMG_9099

Від мейкера до підприємця: що заважає перетворити мейкерське хобі на власну справу.Костянтин Каблуков, засновник меблевої компанії Wood baker, партнер-співзасновник Maker community;

Як дати дитині відчути науку. Кириченко Віталій, мейкер, художник, дитячий письменник.

Також до нас приєднався автор антропоходу Іван Пушечніков та Олександр Семченков з WebManufacture. Дякуємо всім, хто був з нами!