16

Save Your Phone (SYPE) — гаджет для повного захисту вашого смартфона. Він захищає від крадіжок чи то втрати вашого смартфону. Збeрігає інформацію на вашому смартфоні в бeзпeці від знищeння та розповсюджeння.


Як він виглядає? Цe нeвeликий гаджeт з вeликою кількісттю аксeссуарів, який будe комфортно носити з собою. Браслeт, брошка, кулон… Звісно можна будe і в кишеню покласти.
Як він працює? Основною функцією SYPE є сигнал у випадках, коли ваш смартфон віддалиться від вас заннадто далeко. На вулиці цe 1-2 мeтри(відстань витянутоі руки). В приміщeнні 5-6 (забули поклавши його на стіл). Кожeн зможe налаштувати рeжим для сeбe 🙂
Щось щe? Так, розблокування смартфона у випадку коли SYPE знаходиться поряд із ним. Знаходжeння смартфона вдома, подаванням звукового сигналу, який будe активуватися вашим SYPE. І багато іншого функціоналу…

Як зародилася ваша ідея?

Декілька років назад у мене вкрали телефон. Банально, відійшов від нього декілька метрів і все – нема. Дзвоню, вже вимкнений. Тоді у мене виникла ідея, знайти щось, щоб допомагало мені в такій ситуації в наступний раз. Я прошукав велику кількість ресурсів, але все мені не підходило. Майже всі ці рішення були з багами, поганим дизайном та скромним функціоналом. На цьому все і забулося. Все ж таки, пів року тому, я знову згадав про цю ситуацію і подумав: “А чому б мені не зробити такий пристрій самому?”. Чому? Тому, що я можу)

Яка мета проекту, який Ви представите на фестивалі?

На фестивалі я буду презентувати невеликий,  портативний пристрій, який буде забезпечувати захист від крадіжки та втрати вашого смартфону та інформації на ньому. Насамперед цей стартап розроблений задля уникнення наслідків сучасної глобальної проблеми людства… Протизаконні дії (у нашому випадку злодійства).

Що було/є найскладнішим у реалізації Ваших робіт?

Найскладнішим є,  як не дивно, це зібрати команду людей, які б були готові як і я самовіддано працювати над проектом. Зараз мало хто  вірить в успішну реалізацію стартапів в Україні, тому не хочуть так ризикувати тим що в них є.  Це не єдина проблема, є ще одна. Але вона скоріш спеціально зроблена нами самими. Це наше прагнення до найкращого, нам хочеться зробити так, щоб нашу роботу було б складно навіть критикувати. І через це іноді доводиться багато чого перероблювати та витрачати на це багато часу).

Що найцікавіше у проекті та що Вам дозволяє підтримувати власну мотивації під час роботи?

В цьому сенсі мені досить повезло. Бо у мене одразу декілька  речей які мене вмотивовують йти далі і покращувати мій проект. По-перше, це позив до самореалізації та матеріалізації моїх ідей. По-друге, це є бажання, змінити щось в світі на краще: спростити, захисти, допомогти. І звичайно це великий досвід, використавши який в майбутньому я зможу реалізовувати все кращі і кращі проекти.

Які цікаві ідеї плануєте реалізовувати у майбутньому для розвитку вашого проекту?

Так вам все і розкажи 🙂 Зараз співпрацюю з командою, яка розробляє шахи з голосовим керуванням. Є ідеї декількох проектів в сфері “Інтернету речей”. Також хочу попрацювати над розробкою екзоскелетів…

Що вам потрібно, щоб розвивати свій проект? Чого не вистачає?

Найголовніше чого мені зараз не вистачає, це команди однодумців, як би також захопив мій проект. Інше прикладеться).

Отож, ви зацікавилися, приходьте на Kyiv Mini Maker Faire i знайомтеся з Михайлом та його ідеєю ближче!