8 та 9 вересня кожен учасник та гість фестивалю Kyiv Mini Maker Faire 2018, який пройде на території ВДНГ, стане частиною масштабного еко-руху.

За підтримки програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)  та впроваджується Pact в Україні, на фестивалі буде облаштована Eco Zone, де можна буде навчитись сортувати сміття та вести більш екологічний спосіб життя.

Розпочати свідоме споживання організатори пропонують з фудкорту. Кожен охочий може на день відмовитись від пластикових стаканчиків, використовуючи посуд, що піддається компостуванню.

 

Дізнатись більше інформації про правильне сортування та “друге” життя сміття можна буде від партнера ГО “Україна без сміття” у спеціально облаштованих ресайклінг-зонах з контейнерами. Крім основних контейнерів для скла, паперу та пластику буде розміщений додатковий – для гаджетів. Впродовж двох днів фестивалю гості та учасники зможуть здати свої непотрібні гаджети (до 3 кг), а діти долучитись до мейкерства та вивчити роботу цих гаджетів. Всі хто принесуть та просортують своє сміття стануть автоматично свідомими споживачами.

Усе відсортоване сміття після фестивалю буде вивезено на спеціальні станції.

Також організатори Eco Zone підготували повністю екологічний лабіринт та фотозону без використання вінілу.

Кожен хто відвідає Kyiv Mini Maker Faire 8 та 9 вересня побачить можливості рейсаклінгу та апсайклінгу сміття і стане частиною масштабного еко-руху.