Цього року Kyiv Mini Maker Faire має можливість звернути увагу до питання інклюзії. Наразі фестиваль постараємося зробити не тільки зручнішим для людей з особливими потребами. Та це не все. Мета фестивалю набагато більша, тому ми так раді, що серед учасників – є проект Майбутне на дотик. Учні спеціалізованої школи для дітей з проблемами зору збирають роботів і це прекрасно.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, в світі живуть 38 мільйонів сліпих людей та ще 110 мільйонів мають серйозні порушення зору зі значним ризиком осліпнути, з яких близько 300 тисяч живуть в Україні.

Ви скажите:” Та як таке може бути? То брехня, в Україні їх набахато менше!” – але  це дійсно так, просто більшість людей з порушеннями зору не виходять з дому, вони не насолоджуються сонячним промінням, легким літнім вітерцем, не мають змоги помилуватися парком чи сквером.
Кожен похід в магазин за продуктами чи на роботу –  це суцільна смуга перешкод, адже на вулиці їх чекають, поломані сходи, неозвучені пішоходні переходи, ями на тротуарах та безліч інших випробувань. Одним із найбільших випробувань є людський страх та байдужість.

Соціалізація людей з порушеннями зору починається ще з спеціальних шкіл-інтернатів, де учні отримують навички просторового орієнтування, здобувають знання та знаходять свої таланти.

Серед учнів з порушеннями зору є дуже багато талановитих співаків, музикантів, масажистів, спортсменів, програмістів та перекладачів.
Проте в сучаному світі спеціальні школи-інтернати не можуть надати своїм  учням всього необхідного для повного розвитку їх професійних здібностей та талантів.
Саме тому ми просимо Вас підтримати нашу ініціативу та допомогти нам організувати курси англійської мови та програмування в Спеціальній школі-інтернат  №5 (м.Київ) та в Львівській спеціальній школі-інтернат №100 (м.Львів)
Якщо Ви маєте ідеї та знаєте як нам допомогти – звертайтесь до керівника проекту Мовчанюк Тетяни (тел. 050 728 8274).