П’ятий фестиваль Kyiv Mini Maker Faire стане доступнішим для людей з інвалідністю та покаже, як завдяки мейкерству можна покращити життя та зробити його комфортнішим для кожного.

На два дні, у рамках фестивалю за підтримки програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Pact в Україні територія ВДНГ стане доступною та інклюзивною. Крім спеціально облаштованих майданчиків та підготовлених волонтерів буде Inclusive Zone. У цій зоні кожен зможе ознайомитись з темою інклюзії, подолати стереотипні бар’єри про інвалідність та дізнатись, як сучасні технології допомагають у житті і роблять його комфортнішим.

Для гостей фестивалю у партнерстві із ГО “Група Активної Реабілітації” буде доступна смуга перешкод та зона “ІнваФішки”. У цій зоні розкажуть і покажуть найпопулярніші ідеї та лайфхаки, які допомагають людям долати перешкоди. Будуть представлені засоби для самообслуговування людей, які мають порушення функцій кінцівок. Ці засоби виготовлені за допомогою сучасних технологій 3D-друку і іншого обладнання, яке дозволяє людям бути максимально незалежними від сторонньої допомоги і вести звичайний спосіб життя.

Разом із спеціалізованою школою-інтернатом для дітей з порушеннями зору, організатори також пропонують пройти “сліпий” лабіринт. Кожен охочий буквально відчує, як завдяки підтримці та правильному ставленні людина з порушеннями зору може бачити життя.

Для людей з інвалідністю вхід на територію заходу безкоштовний!