Мейкерська справа живе і процвітає. Цього року події від Kyiv Mini Maker Faire розпочнуться на Книжковому Арсеналі. Тема IX фестивалю – Сусіди, тож ми прийдемо і по-сусідськи допоможемо зробити роботу фестиваля краще.

Мейкери нашого генерального партнера BOSCH Ukraine будуть робити підставку під книжки. Перші книжки, як відомо, були предметом розкоші, та як правило мали релігійний характер. Великі, важкі, поважні книжки ручної роботи встановлювалися на спеціальну підставку – аналогій або аналой – і вже з неї велась проповідь або навчальна робота.

Сьогодні ситуація змінилася. Напольні підставки для книжок використовуються у лічених випадках, окрум звісно випадку читання в храмах. Один з випадків, коли така підставка потрібна, це книги відгуків та побажань. Також така підставка може бути потрібна просто щоб книжку було зручно дивитися. Сьогодні не так багато виданнь, які можуть дозволити собі друкувати великі арт-буки, але де ж з ними і знайомитися, якщо не на Книжковому Арсеналі.

Мейкери загорілися ідеєю і наша підставка планується як витвір мистецтва. Буде і різьблення, і гра форми, і незвичайні дизайнерські рішення, адже справжній мейкер, це ще й митець. Результи роботи з радістю покажемо на нашому сайті і в Facebook. Підставки будуть жити в Мистецькому Арсеналі, та в проекті Бібліотека Майбутнього.

Як завжди, проект можна буде дивитися в прогресі його створення прямо в дворі Мистецького Арсеналу. До зустрічі на Книжковому Арсеналі)